#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – listopad 11/2018

gastroblog listopada 2018

Gastroblog listopada 2018, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z listopada.

#Gastroblog listopada 2018

A. Recenzje restauracji

Munchies – to będzie taka piękna klęska! – Krytyka kulinarna

Restauracja, w której dba się o każdy szczegół jest zawsze doceniana przez gości. Nowy lokal znanych już w Warszawie właścicieli zaprasza do siebie!

B. Blogi kulinarne

3 twarze chałki, czyli jak wykorzystać czerstwą chałkę – Kuchnia  w formie

Niejednokrotnie podkreślaliśmy, że filozofia zero waste jest bardzo bliska naszemu sercu. Tym razem mamy dla was smakowite pomysły na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Jest naprawdę pysznie!

C. Blogi o alkoholach

Yerbata? Proszę Cię… Zrób sobie „Beerbę” – piwo z yerba mate – Piwolucja

Chcecie podać swoim gościom coś oryginalnego i nieoczywistego? Co powiecie na yerba mate z piwem? Może to być hit na letnie miesiące, ale myślimy, że nie tylko. Z pewnością spróbowalibyśmy takiego napoju nawet przy dużym mrozie 🙂

D. Blogi o kawie i herbacie

Cup of Excellence – czy można wybrać najlepszą kawę? – Popular Coffee

Restauratorzy i właściciele kawiarni najczęściej chcą podawać u siebie to co najlepsze. Czy można jednak jednogłośnie uznać, która kawa jest najlepsza? Można! W Brazylii odbył się niedawno konkurs na idealną kawę.

E. Blogi specjalistyczne

Zakaz konkurencji w restauracji – Prawo w restauracji

Zakaz konkurencji polega na umownym ustaleniu, że strona nie będzie prowadzić działalności konkurencyjnej wobec drugiej. Może tez polecać na tym, że nasz pracownik nie będzie pracował dla konkurencji za rogiem. Czy warto z tego korzystać i jakie niesie za sobą konsekwencje?

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w grudniowym

#Gastrobloguzgłoś artykuł

 

Zostaw komentarz

four × 1 =