#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – czerwiec 6/2019

GASTROBLOG czerwca 2019

Gastroblog czerwca 2019, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z czerwca.

#Gastroblog czerwca 2019

A. Recenzje restauracji

Szóstka – opowieść o warzywach z widokiem na Warszawę – Restaurantica

Wydawałoby się, że o warzywach wiemy już wszystko, ale takie restauracje jak ta dalej zaskakują i cieszą. Zlokalizowana na szóstym piętrze Hotelu Warszawa restauracja korzysta przede wszystkim z polskich produktów sezonowych i chwała im za to!

B. Blogi kulinarne

Burrata ze szparagami i oliwą. Jak wybrać oliwę? – Kuchnia w formie

Niedobra oliwa potrafi zepsuć nawet najlepsze danie. W powyższym zestawieniu podane są trzy oliwy na które warto zwrócić uwagę.

C. Blogi o alkoholach

Mamy rodzimy styl piwny, a prawie nikt o tym nie wie – Piwolucja

Wiecie, że w okresie dwudziestolecia międzywojennego Grodzisk Wielkopolski  uważany był za nieformalną piwowarską stolicę Polski? Dzięki Browarowi Fortuna Piwo Grodziskie po długiej przerwie wróciło na rynek.

D. Blogi o kawie i herbacie

Zaproszenie na plener: tydzień w lesie z gliną i herbatą – Morze herbaty

Może jeszcze nie jest za późno, by załapać się na jedne z ciekawszych szkoleń, o których słyszałam! Warsztaty z parzenia i picia herbaty na łonie natury, ciekawa ceramika… Po prostu cudo!

E. Blogi specjalistyczne

Grill kontaktowy jako wszechstronny pomocnik każdego szefa kuchni – Instanco

Grill kontaktowy to niezbędnik w każdej kuchni, szczególnie w sezonie polskich warzyw. Artykuł podpowiada, na jaki model warto się zdecydować i czym się sugerować przy zakupie.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w lipcowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł

Zostaw komentarz