#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – grudzień 12/2016

gastroblog grudnia 2016

Gastroblog grudnia, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej.#Gastroblog miesiąca to szansa dla blogerów na pokazanie się restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z grudnia.

#Gastroblog grudnia 2016

A. Recenzje restauracji

  1. Gastro Rok 2016 w dziewięciu punktach – Froblog

Koniec roku to okres podsumowań. Forblog przedstawia ciekawą listę wydarzeń restauracyjnych, którymi żyliśmy w minionym roku. Warto przeczytać, gdyż moda minionego roku może przeciągnąć się na rok 2017.

B. Blogi kulinarne

  1. 10 gastrotrendów, które muszą odejść – Krytyka kulinarna

Lista trendów kulinarnych 2016, które w opinii autorki powinny zniknąć ze sceny gastronomicznej. Nieco z przymrużeniem oka, ale wiele w nich prawdy. Przeczytajcie i sprawdźcie, czy się zgadzacie.

C. Blogi o alkoholach

  1. TOP 10 Chile – najciekawsze lokalne drinki – PatTravel

Przed nami okres zabaw. Pat przedstawia listę 10 wyjątkowych drinków prosto z Ameryki Południowej. Warto zastanowić się nad wprowadzeniem nowych pozycji do menu, zwłaszcza że wyglądają bardzo zachęcająco.

D. Blogi o kawie i herbacie

  1. Tie Guan Yin marki Red Seal Tea – Herbaciane Szlaki

Bardzo interesująca recenzja herbaty w wykonaniu Łukasza. Ładne zdjęcia, doskonale ujęte wrażenia zmysłowe – warto przeczytać i rozważyć zakup tejże herbaty.

E. Blogi specjalistyczne

  1. Wymaganie posiadania orzeczenia lekarskiego dla celów sanitarno-epidemiologicznych przez pracowników kuchni – Blog o żywieniu zbiorowym

Dlaczego pracownik gastronomii powinien posiadać orzeczenie lekarskie? Jakich przepisów należy przestrzegać zatrudniając pracowników do kuchni i czy potrzebne są jeszcze książeczki sanepidowskie? O tym wszystkim przeczytacie w najnowszym artykule Patryka.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w styczniowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł

Zostaw komentarz

5 × 3 =