Szkolenia gastronomiczne

Szkolenie HACCP

szkolenie haccp

Szkolenie HACCP jest wymagane przez Sanepid. Dowiedz się kiedy i przez kogo jest organizowane szkolenie z zakresu tworzenia dokumentacji HACCP i GMP/GHP, ile kosztuje i czego się na nim nauczysz.

Wybierz miasto, w którym chciałbyś odbyć szkolenie, zarezerwuj termin i wypełnij formularz zapisów na dole strony. Za pomocą formularza możesz również zadać pytanie.

Dla kogo szkolenie HACCP?

Szkolenie HACCP powinni odbyć pracownicy firm branży spożywczej, lokali gastronomicznych, zakładów żywienia zbiorowego i innych instytucji gdzie występuje kontakt człowieka z żywnością.

Do czego przyda mi się szkolenie HACCP?

HACCP to angielski skrót od “systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli”. Znajomość systemu HACCP jest obowiązkowa podczas pracy w gastronomii: w restauracjach, kawiarniach, barach i i innych zakładach żywienia zbiorowego.

Praktyczna wiedza o wdrożeniu systemu HACCP w lokalu gastronomicznym pozwoli Ci przejść bez problemu kontrolę Sanepidu – nawet tą niezapowiedzianą! Warto wiedzieć, że wprowadzanie HACCP nie jest obowiązkowe w małych zakładach typu klubokawiarnia albo fast-food. Wraz z rozwojem biznesu będzie to jednak konieczne! W małej gastronomii wystarczy wprowadzić Dobre Praktyki Produkcyjne (GMP) oraz Dobre Praktyki Higieniczne (GHP), które są częścią systemu HACCP. Szkolenie HACCP jest więc pożyteczne zarówno dla pracowników i właścicieli dużych lokali, jak i dla tych pracujących w małej gastronomii.

Opis szkolenia HACCP

Na szkoleniu dowiesz się jak przy minimalnych nakładach finansowych wprowadzić u Ciebie prawidłowy system HACCP. Szkolenie zawiera elementy teoretyczne i praktyczne a po jego ukończeniu otrzymujesz certyfikat potrzebny w Sanepidzie.

Szkolenie prowadzą wieloletni praktycy, znani specjaliści z branży gastronomicznej. Wiedza i umiejętności wyniesione ze szkolenia przydadzą się w otwarciu i prowadzeniu restauracji, kawiarni, pubu i każdego innego lokalu gastronomicznego. Szkolenie jest również skierowane do pracowników, którzy powinni je przejść aby zapoznać się z systemem HACCP.

Czego nauczysz się na szkoleniu HACCP

  • jak stworzyć księgę HACCP,
  • jak wdrożyć zasady sanitarne w lokalu,
  • jak skutecznie zadbać o bezpieczeństwo żywności,
  • jak poradzić sobie z kontrolą Sanepidu,
  • analizy zagrożeń dla jakości zdrowotnej produktów,
  • wyznaczania krytycznych punktów kontrolnych w procesie produkcji,
  • poznasz strukturę i wymagania systemu HACCP,
  • pozyskasz wiedzę i umiejętności do przygotowania i przeprowadzania audytów wewnętrznych HACCP,
  • zapoznasz się z fachową terminologią związaną z systemem HACCP,
  • nabędziesz wiedzę w zakresie wymagań systemu HACCP/ISO 22000 oraz Dobrych Praktyk Produkcyjnych GMP i Dobrych Praktyk Higienicznych GHP.

Miasta, w których odbywa się szkolenie HACCP

Warszawa

  • Nazwa: Kurs System HACCP w gastronomii
  • Organizator: MOJA Consulting
  • Czas trwania: 6 godzin
  • Najbliższe terminy: termin do ustalenia
  • Cena kursu: 297 złotych netto

Lublin i inne miasta

  • Nazwa: Szkolenie System HACCP w gastronomii
  • Organizator: Gastro HACCP
  • Czas trwania: 3 godziny
  • Najbliższe terminy: szkolenie u Klienta, termin do ustalenia
  • Cena kursu: 129 złotych netto (przy min. 3 osobach)

Zapisz się na kurs w wybranym mieście

Imię i nazwisko

Wybierz miasto

Określ termin kursu

Uwagi i pytania

Adres email

Nr telefonu

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji pomocy w ramach powyższego zapytania (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. z 2002r. Nr 101, poz. 926 ze zm.)

UWAGA! Wszystkie pola są obowiązkowe.

Szkolenie HACCP
4.9 (97.14%) 7 votes