Aktualności gastronomiczne

Zapewnienie najwyższej jakości żywności i zgodność z wymaganiami HACCP w gastronomii – rozwiązania pomiarowe TESTO

HACCP w gastronomii testo

Temperatura to jeden z najważniejszych czynników mających wpływ na jakość i trwałość produktów gastronomicznych we wszystkich fazach jego wytwarzania i dystrybucji. Jej niewłaściwa wartość odpowiada za przebieg procesów składających się na bezpieczeństwo żywności. Dlatego też, tak istotną sprawą jest dobór właściwego przyrządu pomiarowego. W ofercie przyrządów pomiarowych Testo dla branży gastronomicznej, znajdziecie Państwo precyzyjne i trwałe narzędzia codziennej pracy, spełniające wymagania HACCP.

Rozwiązania pomiarowe Testo gwarantują bezpieczeństwo na całym “łańcuchu chłodniczym” w branży gastronomicznej, począwszy od przyjęcia towaru, przechowywania, przygotowania i podawania gotowych produktów. Nasze termometry i rejestratory należą do standardowego wyposażenia w gastronomii. W zależności od aplikacji proponujemy odpowiednie modele, tak więc bardzo łatwo znaleźć odpowiedni przyrząd pomiarowy dla konkretnych potrzeb.

Więcej o bezpieczeństwie żywności>>

Kontrola temperatury podczas przyjęcia towarów.

Podczas przyjęcia towarów odbiorca bierze odpowiedzialność za produkty spożywcze, dlatego też kontrola temperatury powinna być wykonana za pomocą pomiaru punktowego. Niezmiernie ważna jest łatwa obsługa i precyzyjne wyniki.

Termometr testo 104-IR

Termometr testo 104-IR

Termometr testo 104-IR

  • Szybki pomiar bezkontaktowym czujnikiem na podczerwień
  • Pomiar kontaktowy za pomocą sondy penetracyjnej
  • Możliwość złożenia sondy pomiarowej zaraz po zakończeniu pracy – mieści się w każdej kieszeni

Więcej o testo 104IR>>

Termometr testo 926

Termometr testo 926

Termometr testo 926

  • Szybki i dokładny pomiar temperatury
  • Opcjonalny futerał ochronny Top Safe czyni przyrząd odpornym na zabrudzenia i dzięki temu jest on idealny do zastosowań w wielkich kuchniach
  • Odczyty wartości minimalnych i maksymalnych, które mogą być wydrukowane za pośrednictwem drukarki Testo.

Więcej o testo 926>>

Kontrola temperatury podczas magazynowania produktów spożywczych.

Monitorowanie warunków otoczenia podczas przechowywania żywności jest niezwykle istotne dla zapewnienia bezpieczeństwa produktów spożywczych. Temperatura i wilgotność powinny być mierzone i udokumentowane automatycznie. W przypadku naruszenia wartości granicznych natychmiast powinien uruchomić się alarm SMS lub e-mail.

System rejestratorów WLAN testo Saveris 2

System monitorowania temperatury i wilgotności testo Saveris 2

System monitorowania temperatury i wilgotności
testo Saveris 2

  • Ciągły, automatyczny pomiar i dokumentacja temperatury i wilgotności
  • Prosta integracja z bezprzewodową siecią lokalną LAN
  • Zapisywanie wartości pomiarowych w rejestratorze danych oraz w Chmurze Testo
  • Bezpieczny dostęp do danych z dowolnego miejsca przez smartfon, tablet lub PC
  • Alarmy SMS-em lub przez e-mail

Więcej o testo Saveris 2>>

Kontrola temperatury podczas przygotowywania i podawania posiłków.

W celu zapewnienia, że serwowane potrawy są najwyższej jakości i bezpieczne dla klientów należy monitorować ich temperaturę podczas przygotowywania i podawania.

Przyrządy do pomiaru temperatury wewnątrz produktów spożywczych zgodne z normą (HACCP/ EN 13485) zapewniają niezawodny pomiar temperatury żywności.

Termometr testo 108

Termometr testo 108

Wodoodporny termometr do żywności (IP67) testo 108.

  • zakres pomiarowy: -50…+300°C
  • możliwość podłączenia termopar typu T i K
  • szybki, łatwy i dokładny pomiar temperatury

Więcej o testo 108>>

 

Termometr testo 103

Termometr testo 103

Termometr testo 103

  • Szybki pomiar
  • Stopień ochrony IP55 
  • Praktyczny mechanizm składania sondy – zmieści się w każdej kieszeni 
  • Łatwy w obsłudze, wysoka dokładność pomiarów 

Więcej o testo 103>>

Termometr testo 104

Termometr testo 104

Wodoodporny termometr testo 104

  • Składana sonda i obudowa z antypoślizgową gumową rękojeścią zapobiegającą wyślizgiwaniu się urządzenia z ręki
  • Duży podświetlany wyświetlacz pozwalający na szybki i bezbłędny odczyt wartości pomiarowej
  • Pomiary temperatury w każdej aplikacji dzięki solidnemu metalowemu złączu i długiej, wytrzymałej sondzie pomiarowej.

Więcej o testo 104>>

Kalibracja i serwis

Kalibracja przyrządów pomiarowych jest wymagana wszędzie tam gdzie mamy do czynienia z obszarami związanymi z jakością. Nawet najmniejszy błąd pomiarowy może mieć istotny wpływ na proces produkcyjny oraz zapewnienie jakości żywności.

Świadczymy usługi wzorcowania:

  • termometrów elektrycznych i elektronicznych w zakresie (-20÷150) °C
  • termohigrometrów i higrometrów w zakresie (10÷90)% wilg.wzg. przy temperaturze (10÷40) °C
  • pirometrów (termometrów na podczerwień) w zakresie (-20÷150) °C
  • termometrów z sondami do pomiaru temp. powierzchni w zakresie (-20÷250) °C
Zapewnienie najwyższej jakości żywności i zgodność z wymaganiami HACCP w gastronomii – rozwiązania pomiarowe TESTO

Zostaw komentarz

three × 1 =