#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – styczeń 1/2018

gastroblog stycznia 2018

Gastroblog stycznia 2018, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki ze stycznia.

#Gastroblog stycznia 2017

A. Recenzje restauracji

Zupka pomidorowa i kurczaczek – dlaczego menu dla dzieci to takie dno? – Krytyka kulinarna

Czy Was też, jako rodziców, denerwują wszechobecne te same dania w dziecięcym menu? A przecież można inaczej, ciekawiej, smaczniej! Podpisujemy się pod artykułem rękami i nogami 🙂

B. Blogi kulinarne

Hamburgerowa masakra –  Right Behind The Kitchen

W tym miesiącu naszym liderem wśród blogów kulinarnych, o dziwo, nie jest artykuł z przepisem, jak to zwykle u nas bywa, lecz dosyć ironiczny tekst o ilości składników w burgerze. Warty przemyślenia!

C. Blogi o alkoholach

Twoja szafa to nie Kostka Horadrimów – Piwolucja

Artykuł o tym, czy warto leżakować butelki piwa oraz jakie gatunki są do tego najbardziej odpowiednie. Autor dosadnie podkreśla, że ze słabego piwa dobrego nie zrobimy.

D. Blogi o kawie i herbacie

Micro-lot – co to jest? – Kawowy Guru

Zaciekawił nas tytuł. Sami nie wiedzieliśmy co to jest micro-lot. Może udałoby się wprowadzić takiej jakości kawę do waszych kawiarni? Tego Wam życzymy 😉 W końcu kawa to nie tylko napój pobudzający, ale także bukiet różnorodnych smaków i aromatów!

E. Blogi specjalistyczne 

Otwieramy lokal- o najważniejszych pozycjach w budżecie – Liczby na talerzu

Pierwsze miesiące działalności lokalu są dla niego najbardziej kluczowe. Artykuł o tym, na jakie rzeczy warto zwracać uwagę, aby się nie zatracić w wydatkach i żeby biznes był rentowny.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w lutowym #Gastrobloguzgłoś artykuł

 

Zostaw komentarz

fifteen + 5 =