#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – sierpień 8/2016

Gastroblog sierpnia, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej.#Gastroblog miesiąca to szansa dla blogerów na pokazanie się restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z czerwca.

#Gastroblog sierpnia

A. Recenzje restauracji

  1. Chinkalnia – szkoda marnować potencjał – Wrocławskie Jedzenie

Artykuł o tym lokalu zyskał uznanie nie tylko w moich oczach. Przede wszystkim w oczach potencjalnych gości. Uczciwie, bez zbędnego upiększania. Udostępniam, ponieważ na tym przykładzie drogi restauratorze, możesz przekonać się do korzyści wynikających ze współpracy z blogerem.

B. Blogi kulinarne

  1. Tarta z budyniem waniliowym, gruszkami, figami i płatkami migdałów – Kulinarne szaleństwa Margarytki

Mamy ostatnie tchnienia lata, a więc na talerzach królują gruszki! Polecam bardzo ładnie wyglądającą tartę autorstwa Margarytki. Ciasto zebrało sporo pochlebnych opinii.

C. Blogi o alkoholach

  1. Piwa wegańskie – wszystko co musisz o nich wiedzieć – Piwolucja

Porady dla restauratorów, którzy przywiązują wagę do produktów wegańskich. Jeśli oferujesz potrawy dla wegan, to na pewno bierzesz pod uwagę również alkohole. Jakie piwa zawierają składniki odzwierzęce? O tym więcej w artykule.

D. Blogi o kawie i herbacie

  1. Kawa niskodrażniąca – Kawowy Guru

Z uwagi na zdrowie, nie każdy może pić kawę. A przynajmniej tak mu się wydaje. Jak zaparzyć kawę dla osób, które narzekają na bóle żołądka i zgagę po wypiciu małej czarnej? Kawowy Guru napisał na ten temat bardzo ciekawy artykuł.

E. Blogi specjalistyczne

  1. Szkolenia pracowników kuchni w zakresie HACCP i GMP/GHP – Blog o żywieniu zbiorowym

Restauratorzy bardzo często zastanawiają się, po co i komu potrzebne są te wszystkie szkolenia. Patryk w swoim artykule wyczerpująco odpowiada na to pytanie. Polecam, ponieważ artykuł jest oparty o aktualnie obowiązujące przepisy.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w sierpniowym #Gastroblogu miesiąca: zgłoś artykuł

Zostaw komentarz

sixteen − nine =