#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – październik 10/2017

gastroblog października 2017

Gastroblog października 2017, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z października.

#Gastroblog października 2017

A. Recenzje restauracji

Talerzyki – polski tapas bar na Mokotowskiej – Restaurantica

Recenzja warszawskiej knajpki, którą warto odwiedzić. Ciekawy pomysł na podawanie dań, który może zainspiruje kogoś do innowacji u siebie. Ocena restauracji posiada obiecujące zdjęcia, ceny i opisy dań, czyli wszystko co dobra recenzja zawierać powinna 🙂

B. Blogi kulinarne

Domowe wafelki knoppers – Kulinarne fantazje Marioli

Jesień to czas, gdy wieczorami mamy więcej ochoty na słodkie przyjemności. Takie wafelki, robione samodzielnie zaspokoją nawet największego smakosza. W przygotowaniach bardzo pomocny okaże się film instruktażowy umieszczony na stronie.

C. Blogi o alkoholach

O tym jak czarownice płonęły przez piwo! – Moje- Drinki.pl

Krótka historia na temat średniowiecznego warzenia piwa. Zawiera dużo ciekawostek o magicznych rytuałach, w które wierzyła ówczesna ludność.

D. Blogi o kawie i herbacie

The Gabi Master A –  Popular Coffee

Znacie Gabi? 🙂 Gabi Master A, bo tak dokładnie się nazywa, to nowe urządzenie do parzenia kawy, które ciągle zdobywa swoich amatorów. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o tym sprzęcie zapraszamy do przeczytania artykułu.

E. Blogi specjalistyczne

Technologia vacuum w profesjonalnej gastronomii – Jak otworzyć restaurację

Pakowanie próżniowe to taka technologia, bez której nie może obejść się żadna dobra restauracja. Jeśli chcesz wiedzieć, jak stosować vacuum, aby zachować świeżość swoich produktów oraz jakie tak naprawdę ten sposób posiada zalety koniecznie przeczytaj artykuł.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w listopadowym #Gastrobloguzgłoś artykuł

Zostaw komentarz

nineteen + eighteen =