#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – marzec 3/2016

GASTROBLOG marca

Gastroblog marca, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej.#Gastroblog miesiąca to szansa dla blogerów na pokazanie się restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 2-4 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z marca.

#Gastroblog marca

A. Recenzje restauracji

  1. Do pałacu na postną kuchnię – Smaczny Turysta

Za świetną recenzję i opis kuchni postnej, za pokazanie że tradycją opartą na kulturze chrześcijańskiej można trafić w gusta gości. Kuchnia idealnie wkomponowała się w czas Wielkiego Postu.

B. Blogi kulinarne

  1. Recyklingowe brownie – Para w kuchni

Jako, że ostatnio jesteśmy w temacie marnowania jedzenia, to postanowiliśmy wyróżnić artykuł o “recyklingowym brownie”. Przekonajcie się, jak z jedzenia które poszłoby do kosza można zrobić pyszne ciasto.

C. Blogi o alkoholach

  1. Czy Guinness to rzeczywiście takie beznadziejne piwo? – Piwolucja

Guinness uchodzi za piwo wykwintne i obowiązkowo bardzo drogie. W kręgach znawców jest to jednak pospolity stout. Czy w związku z tym warto mieć Guinessa w swojej knajpie?

D. Blogi o kawie i herbacie

  1. Dwa oblicza “Żelaznej Bogini Miłosierdzia” – Herbaciane Szlaki

Historia produktu podnosi nie tylko jego walory smakowe ale oczywiście i cenę. Zobaczcie na przykładzie tej recenzji herbaty Oolong jak można zaciekawić gościa i sprawić, że koniecznie będzie chciał spróbować.

E. Blogi specjalistyczne

  1. Marnotrawstwo w restauracji według… ekspertów technologicznych  – Cakecutterz.com

W jaki sposób zarządzać restauracją aby nie marnować swojego czasu, zasobów i sprzętów? Wyróżnienie za 8 dobrych porad, których wprowadzenie może wpłynąć na poprawę jakości i ergonomii pracy restauracji.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w kwietniowym #Gastroblogu miesiąca: zgłoś artykuł

Zostaw komentarz

2 × three =

komentarze