#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – maj 5/2016

gastroblog maja

Gastroblog maja, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej.#Gastroblog miesiąca to szansa dla blogerów na pokazanie się restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z maja.

#Gastroblog maja

A. Recenzje restauracji

  1. La Sirena The Mexican Food Cartel – Madame Edith

Dzięki tej recenzji dowiecie się, jak zorganizować klimatyczną restaurację zagraniczną. Diabeł tkwi w szczegółach, a te w restauracji meksykańskiej są dopracowane w 100%. Polecamy jako inspirację dla tych, którzy noszą się z zamiarem otwarcia restauracji.

B. Blogi kulinarne

  1. Prosta tarta z truskawkami – Marta gotuje

Trwa sezon na truskawki, a więc zwycięzcą majowego wpisu w kategorii “blog kulinarny” został przepis na tartę z truskawkami. W przypadku tego deseru siła tkwi w prostocie.

C. Blogi o alkoholach

  1. Jakie piwo mam wybrać gdy lubię… – Piwolucja

Obowiązkowy wpis dla wszystkich barmanów i właścicieli małych, alternatywnych lokali. Dowiesz się z niego, jak mając w ofercie niestandardowe marki i rodzaje piw, skutecznie wybadać gust gościa a następnie polecić mu produkt, który zasmakuje.

D. Blogi o kawie i herbacie

  1. Kuloodporna Kawa – Kawowy Guru

Są różne rodzaje i warianty przygotowania kawy. Tym razem coś zupełnie ekstrawaganckiego. Zanim podacie gościom, spróbujcie tego w domu 🙂

E. Blogi specjalistyczne

  1. Warunki techniczne lokalu – wysokość sufitu – Prawo w gastronomii

Przed wynajęciem lokalu pod gastronomię należy sprawdzić, czy nadaje się on do prowadzenia takiej działalności. Jedną z istotnych spraw jest minimalna wysokość sufitu, jaką musi mieć lokal gastronomiczny. Jak obejść ustawowe 2,5 metra – o tym przeczytasz w powyższym artykule.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w czerwcowym #Gastroblogu miesiąca: zgłoś artykuł

Zostaw komentarz

11 − three =

komentarz