#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – maj 5/2017

gastroblog maja 2017

Gastroblog maja, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej.
#Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z maja.

#Gastroblog maja 2017

A. Recenzje restauracji

  1. Łowcy Syren, czyli pogromcy Meatów nad Wisłą – Restaurantica

Wiosna w pełni, na bulwarach można spokojnie wypocząć z legalnym piwkiem w ręku, to i coś do jedzenia by się przydało. Recenzja street-foodu w wersji owoców morza pokazuje, jak sprzedać ten zestaw aby nie być gorszym od mięsnych knajpek.

B. Blogi kulinarne

  1. Szybkie ciasto z mąki gryczanej – Kuchnia w formie

Powoli mamy możliwość korzystania z polskich owoców sezonowych. Warto, aby pieczone smakołyki były nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Takie właśnie jest ciast z mąki gryczanej ze świeżymi owocami.

C. Blogi o alkoholach

  1. Europa opowiedziana w ośmiu winach – Enoeno

Inspirujący wpis dla restauratorów, którzy mają w swoim lokalu bogatą ofertę win. Opis ośmiu win z różnych krajów Europy, wybrane wg jakości i w podobnej cenie.

D. Blogi o kawie i herbacie

  1. Kawa bezkofeinowa – prosto od natury – Kawa kochanie

Interesujący artykuł dla osób prowadzących kawiarnię. Co prawda kawę pija się głównie dlatego, że zawiera ona kofeinę, ale zdarzają się osoby które z różnych względów piją bezkofeinową. I zazwyczaj lokale nie mają dla nich oferty. W artykule znajduje się recenzja i opis kawy bezkofeinowej.

E. Blogi specjalistyczne

  1. Pomysł na własną restaurację – Jak otworzyć restaurację

Agnieszka, menedżer wielu lokali gastronomicznych dzieli się swoją wiedzą na temat tego, w jaki sposób sprecyzować swój pomysł na restaurację.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w czerwcowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł

Zostaw komentarz

19 − 17 =