Gastroblog lutego 2018, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.
Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).
Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z lutego.
#Gastroblog lutego 2018
A. Recenzje restauracji
Tang Hotpot – chińskie gorące kociołki w Wilanowie – Restaurantica
Recenzja azjatyckiej restauracji, która oferuje możliwość ugotowania sobie dania z wybranych przez gości składników w przyjemnej atmosferze przy własnym stoliku. Tang Hotpot to miejsce stworzone dla tych, dla których restauracja to nie tylko jedzenie 🙂
B. Blogi kulinarne
Zakwas na żurek i barszcz biały + filmik – Kulinarne fantazje Marioli
Przed nami Święta Wielkanocne a co się z nimi wiąże – pyszny żurek. A najlepszy jest na własnym zakwasie!
C. Blogi o alkoholach
Słowackie miody pitne – PatTravel
Miód pitny to alkohol, który nie raz przewijał się przez karty polskiej historii. Warto wiedzieć o nim jak najwięcej, bo prawidłowo podany jest po prostu pyszny. Półtorak, dwójniak czy może czwórniak? Który podajecie w swojej restauracji?
D. Blogi o kawie i herbacie
Zaparz herbatę i znajdź “przestrzeń na oddech” – Dom herbat
Czy zastanawiałeś się kiedyś jak spożytkować te kilka minut, podczas których zaparza się hebrata? Może warto zatrzymać się na chwilę i poddać się trzyminutowej medytacji “przestrzeń na oddech”. Uważamy, że jest to super metoda awaryjna np. podczas ciężkich dni w pracy.
E. Blogi specjalistyczne
Zakaz konkurencji w umowie najmu – pułapki przy najmie lokalu #7 – Prawo w gastronomii
Zabezpieczenie w postaci zakazu konkurencji w umowie najmu lokalu wywołuje sporo emocji. Warto wiedzieć do czego służy i kiedy jest wskazane.
Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.
Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w marcowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł
Zostaw komentarz