Gastroblog lutego, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej.#Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.
Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).
Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z lutego.
#Gastroblog lutego 2017
A. Recenzje restauracji
- Jak świętować miłość do jedzenia, czyli Walentynki – Z widelcem po Krakowie
Z artykułu dowiecie się, jakie promocje walentynkowe zaproponowały swoim gościom lokale w Krakowie.
B. Blogi kulinarne
- Co zrobić na Tłusty Czwartek – Kuchnia w formie
Tłusty czwartek kojarzy nam się niezmiennie z pączkami. Jak wiadomo, są różne rodzaje pączków i różne sposoby ich przygotowania. W tym artykule znajdziecie ciekawe przepisy na pączki i inne słodkości, które możecie zaproponować swoim gościom w ten najsłodszy dzień roku.
C. Blogi o alkoholach
Zdecydowanie warto zaproponować swoim gościom piwa wyjątkowe i niespotykane. I pochwalić się tym na FB, co z pewnością przyciągnie gości. Takim nietypowym piwem jest Va Banque. Zobaczcie sami.
D. Blogi o kawie i herbacie
- Herbata z bambusa – Czajnikowy
Interesujący artykuł dla miłośników herbaty, opisujący właściwości i sposób zaparzania herbaty z bambusa.
E. Blogi specjalistyczne
- Dlaczego klienci wracają do restauracji – Storyous
Dlaczego goście wybierają restaurację oddaloną od swojego miejsca zamieszkania? Co sprawia, że goście stają się lojalni wobec lokalu? O tym przeczytacie w artykule na blogu Storyous.
Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.
Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w marcowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł