#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – lipiec 7/2018

gastroblog lipca 2018

Gastroblog lipca 2018, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z lipca.

#Gastroblog lipca 2018

A. Recenzje restauracji

Like It – tego miejsca nie da się nie lubić! – Wrocław Kobiecym Okiem

Słyszeliście o pomyśle Buddha Bowl? Restauracja Like It we Wrocławiu oferuje pyszne michy, na które nakładane jest tylko to co zaznaczysz, sam “miksując” swój posiłek. Warto poczytać o tej idei, bo według nas, to strzał w dziesiątkę!

B. Blogi kulinarne

Puszyste bułeczki z ziemniakami – lipcowa piekarnia – Kulinarna Maniusia

Dodatek dobrego, świeżego pieczywa do potraw jest bardzo pożądany. Te bułeczki nie wymagają wiele pracy, a dodatek ziemniaków sprawia, że zachowują świeżość na dłużej.

C. Blogi o alkoholach

Finlaggan Original Islay Single Malt Scotch Whisky – budżetowa whisky torfowa – Miler pije

O Whisky my Polacy ciągle wiemy za mało. Zachęcam do obejrzenia filmu, a może wzbogacenia swojego barku o którąś z whisky pochodzących z destylarni z wyspy Islay?

D. Blogi o kawie i herbacie

Nitro Cold Brew – czym jest i jak się je robi? – Coffee Desk

Nitro, bo tak potocznie mówi się na Nitro Cold Brew to kawa połączona z azotem. Brzmi ciekawie? Taką kawę leje się do szklanek prosto z nalewaka. Dodatek azotu wydobywa głębokie nuty kawy, sprawiając, że czujemy ją jako bardziej kremową i aksamitną.

E. Blogi specjalistyczne

Projekt aranżacji kantyny pracowniczej – Jak otworzyć restaurację

Ciekawy projekt aranżacji kantyny pracowniczej zleconej przez firmę zajmującą biurowiec we Wrocławiu. Pracodawcy chcieli zadbać o komfort pracowników, ale nie tylko. W takiej kantynie równie dobrze można przyjmować potencjalnych kontrahentów.

 

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w sierpniowym #Gastrobloguzgłoś artykuł

 

Zostaw komentarz

5 × 2 =