#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – kwiecień 4/2018

gastroblog kwietnia 2018

Gastroblog kwietnia 2018, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z kwietnia.

#Gastroblog kwietnia 2018

A. Recenzje restauracji

AOC** – klasyka nowej kuchni nordyckiej – Froblog

Kuchnia nordycka w Polsce nie jest zbyt popularna. Nie mniej warto zapoznać się z recenzją restauracji z dwoma gwiazdkami Michelin. Niezwykłe dania, piękne zdjęcia, jesteśmy na tak!

B. Blogi kulinarne

3 pomysły na wykorzystanie liści rzodkiewki – jak gotować i nie marnować? – Kuchnia w formie

Marnotrawstwo w kuchni nikomu się nie podoba. Wiecie, że liście rzodkiewki zawierają więcej wit. C niż cytryna? Jeśli chcecie się dowiedzieć jak wykorzystać te zielone cudo – odsyłamy do artykułu 🙂

C. Blogi o alkoholach

Karpacki Szlak Wina – PatTravel

Podkarpacie to region, w którym tradycje winiarskie sięgają XI w. Wino z tego regionu zaskakuje świeżym smakiem i intensywnym aromatem. Można wyczuć w nich nuty owoców i roślin takich jak pokrzywa, skoszona trawa, mięta! Polecamy wycieczkę do opisanych w atrykule winnic i zakup kilku butelek, a na pewno zaskoczycie swoich gości!

D. Blogi o kawie i herbacie

Mielenie kawy to podstawa! – Popular Coffee

Jak mielić kawę do espresso, kawiarki, ekspresu przelewowego, a jak do dripa? Tego i wiele więcej dowiecie się z tego tekstu.

E. Blogi specjalistyczne

Badania mikrobiologiczne lodów – Jak otworzyć restaurację

Lato przed nami. Z artykułu dowiedzie się jak i ile próbek lodów musicie przebadać aby spokojnie sprzedawać lody.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w majowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł

Zostaw komentarz

nine − 2 =