#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – czerwiec 6/2018

gastroblog czerwca 2018

Gastroblog czerwca 2018, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z czerwca.

#Gastroblog czerwca 2018

A. Recenzje restauracji

Gdzie na zakupy? Wszystkie moje sprawdzone adresy – Krytyka Kulinarna

Pewnie zastanawiacie się czasem, skąd wziąć dobry, lokalny produkt. Powyżej znajdziecie listę miejsc w Warszawie, gdzie kupicie świeże warzywa, ryby, ciekawe, często niedostępne sery. Dodatkowo Krytyka Kulinarna ogłosiła konkurs, w którym możecie wygrać voucher na samochód marki MINI!

B. Blogi kulinarne

Gołąbki z mięsem z indyka i kaszą bulgur w lekkim sosie kurkowym – Margarytka Blog

Przyszedł czas na dania z kurkami, które po prostu uwielbiamy! Żałujemy, że świeżymi kurkami można cieszyć się tak krótko. Mięso z indyka i kasza sprawia, że to danie lekkie i z pewnością jest pyszną alternatywą dla tradycyjnych gołąbków z wieprzowiną i ryżem.

C. Blogi o alkoholach

„Polska” — piłkarski pale ale z Browaru Jana. Specjalnie na MŚ 2018 w Rosji. – Piwolucja

Wprawdzie Mistrzostwa Świata już powoli zbliżają się ku końcowi, ale zawsze warto spróbować czegoś nowego. Wiedzieliście że Browar Jan uwarzył na wyłączność dla super- i hipermarketów Auchan specjalne “mistrzowskie” piwo?

D. Blogi o kawie i herbacie

Nie daj się upałom – przygotuj Ice Tea !!! – One More Cup

Latem często przestajemy pić herbatę, bo jest na to po prostu za ciepło. Świetnym rozwiązaniem jest “parzenie” herbaty na zimno! Dzięki temu nie musimy jej rozwadniać kostkami lodu.

E. Blogi specjalistyczne

Badania mikrobiologiczne wyrobów cukierniczych – Jak otworzyć restaurację

Odpowiedzi na pytania pod jakim kątem należy badać wyroby cukiernicze, aby nie dopuścić do zatrucia gości znajdziecie w powyższym artykule.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w lipcowym #Gastrobloguzgłoś artykuł

Zostaw komentarz

12 − three =