Witam serdecznie.
Tak jak w temacie podejmuję się otwarcia niewielkiej pizzerni (kolejnej niestety ale z nietypowym produktem) zapiekarni . Nietypowym ponieważ robię pizze na cieńkim chrupiącym cieście na sosie z pelatti i serem mozzarella dobrej jakości. Większość dodatków typu szynka parmeńska czy salami spinata będzie oryginalnym produktem włoskim. Prowadzę znajomemu pizzernie na ośrodku nad jeziorem juz drugi sezon i za namową gości zdecydowałem się na otwarcie swojego lokalu.
Mam jednak kilka pytań:
Piec elektryczny czy macie jakiś sprzęt godny polecenia ?? obecnie pracuje na zwykłym stalgastowskim piecu 4 x 32 cm … ale miesci sie ledwo 2x 35 cm i nie oszukujmy sie ale nie jest to sprzęt dobry szybko sie chłodzi placek długo sie piecze no i troche mała pojemność.
mam na oku włoski produkt 3 x 35 cm cena d3,5 tys firma G-NEVO
Czy waszym zdaniem lepiej dołożyć i kupić 4 x 35 ?? koszta sa większe no i pewnie ciągnie wiecej prądu.
Są tu może właścicielee pizzerni co mają jakieś porady ??
Pozdrawiam i dzięki z a odp 🙂