projekty technologiczne

Projekty technologiczne Wrocław, Wałbrzych, Legnica

Partner Managero.pl na terenie woj. dolnośląskiego:

Horeca+ – projekty technologiczne
Infolinia: 57 607-31-77


Jeśli potrzebujesz projekt technologiczny we Wrocławiu możesz wykonać go samemu lub zamówić u Partnera Managero.pl. Wcześniej poczytaj o najważniejszych kwestiach związanych z projektem technologicznym.

Każdy projekt technologiczny w gastronomii powinien być zgodny z zasadami HACCP, zwłaszcza z Rozporządzeniem WE 852/2004 oraz z polskimi przepisami sanitarnymi i BHP. Abyś miał pewność co do jakości wykonania i pewności, że projekt zostanie zaakceptowany przez Sanepid, upewnij się czy jego tworzenie jest uzgadniane z rzeczoznawcą oraz zaopiniowane w Sanepidzie.

Projektant może wykonać projekt technologiczny zdalnie – posiłkując się projektem architektonicznym. Ale najkorzystniej jest zaprosić go do Twojego lokalu we Wrocławiu lub innym mieście województwa dolnośląskiego i pozwolić się „porozglądać”.

Specjaliści wykonujący projekty technologiczne są do Twojej dyspozycji na terenie miast Wrocław, Wałbrzych, Legnica, Kłodzko, Jelenia Góra, Głogów a także w mniejszych miejscowościach w województwie dolnośląskim.

Podczas wykonywania projektu technologicznego restauracji, kawiarni, pubu lub innego lokalu gastronomicznego przygotuj informacje o:

  • umiejscowieniu urządzeń gastronomicznych – a więc pamiętaj, najpierw projekt technologiczny a dopiero potem zakup wyposażenia do lokalu,
  • ofercie kulinarnej lokalu – to, co zamierzasz oferować ma ogromny wpływ na sporządzenie dokumentacji HACCP lub GMP/GHP we Wrocławiu, a co za tym idzie na wykonanie projektu technologicznego,
  • zatrudnieniu personelu – liczba osób na kuchni w przeliczeniu na 1m2 musi być zgodna z przepisami, a więc wpływa na wygląd projektu.

Kwestie techniczne, które są brane pod uwagę przy tworzeniu projektu technologicznego:

  • instalacja elektryczna,
  • wodno-kanalizacyjna,
  • wentylacja mechaniczna i klimatyzacja,
  • chłodnia i mroźnia,
  • gaz,
  • centralne ogrzewanie,
  • pomiary pomieszczeń.

Projekt technologiczny Wrocław – CENA

Cena za projekt technologiczny we Wrocławiu jest zależna od rodzaju Twojej działalności i jej skomplikowania. Ponadto w zakres wejdą liczba metrów kwadratowych lokalu oraz pracogodzin projektanta. Widełki wynoszą od niecałych 1500 złotych w małej gastronomii do nawet 5000 złotych w dużych restauracjach.

projekt technologiczny wrocław

Projekt technologiczny kuchni – FAQ

Projekt technologiczny - kto może wykonać?

Projekty technologiczne w miastach Wrocław, Wałbrzych i Legnica wykonują fachowcy Managero. Nie mniej teoretycznie możesz taki projekt wykonać samodzielnie. Musisz jednak wiedzieć, że Sanepid może nie wyrazić zgody na odręczne rysunki i wymagać profesjonalnego projektu kuchni.

Co to jest projekt technologiczny?

Projekt technologiczny to dokument, który często jest potrzebny do otwarcia lokalu gastronomicznego. Projekty technologiczne przedstawiają układ funkcjonalny i ciągi technologiczne. Projekt pomaga w organizacji pracy na kuchni i sali. Po projektem podpisuje się rzeczoznawca ds. sanitarno-higienicznych.

Co zawiera projekt technologiczny?

Projekty technologiczne składają się z dwóch dokumentów: części opisowej i rysunku w skali 1:50 lub 1:100. Układ pomieszczeń musi być zaprojektowany zgodnie z przepisami technicznymi, sanitarno-higienicznymi i bezpieczeństwa żywności.

Czy projekt technologiczny można zrobić zdalnie?

Jeśli mieszkasz we Wrocławiu, Wałbrzychu, Legnicy lub innym mieście woj. dolnośląskiego, możesz zlecić wykonanie projektu technologicznego specjaliście z innej części Polski. W tym celu musisz przygotować rzut lokalu wraz z podanymi wymiarami i oznaczeniem gniazdek, wentylacji i innych mediów.

Projekty technologiczne Wrocław – KONTAKT

Zadzwoń: 57 607-31-77 lub wypełnij poniższy formularz jeśli chcesz się skontaktować ze specjalistą, który ma doświadczenie i uprawnienia aby wykonać dla Ciebie projekt technologiczny we Wrocławiu lub w innym mieście woj. dolnośląskiego.

Wypełnij kontaktowy lub zadzwoń: 57 607-31-77

Imię i nazwisko

Twoje miasto

Opisz swój problem i sprecyzuj oczekiwania

Adres email

Nr telefonu

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji pomocy w ramach powyższego zapytania, zgodnie z Polityką Prywatności. Wiem, że zgodę tą mogę w każdej chwili wycofać.

Chcę otrzymywać newsletter z artykułami pomocnymi dla branży gastronomicznej.

[Głosów: 1   Average: 5/5]
Call Now Button