Aktualności gastronomiczne

10 pomysłów na rozkręcenie ruchu w mroźną pogodę

rozkręcenie ruchu w mroźną pogodę

Kiedy pogoda się zmienia, konsumenci niechętnie wychodzą z domu, by coś zjeść. Restauratorzy z naszych przykładów nieźle się nagłówkowali, aby ściągnąć do lokalu gości, gdy za oknem ujemne temperatury biją kolejne rekordy. Zapoznaj się z najlepszymi pomysłami na rozkręcenie ruchu w mroźną pogodę.

Davio’s Northern Italian Steakhouse

Kiedy temperatura spadnie poniżej 15 stopni Fahrenheita ( -9,44 °C ), Davio oferuje bezpłatną porcję sajgonek. Goście restauracji mogą zrealizować ofertę, prezentując swój telefon barmanowi, potwierdzając tym aktualną temperaturę. Specjalna oferta zimowa trwa do 28 lutego.

Kellari Taverna

Grecka restauracja w Nowym Jorku ma nadzieję zachęcić więcej odwiedzających rozpoczęciem programu lojalnościowego DineWell w Internecie, gdzie każdy dolar liczy się jako punkt. Nagrody, które goście mogą wymienić, obejmują bony podarunkowe i specjalne doznania kulinarne.

MilkMade

Restauracja MilkMade na Brooklynie w  Nowym Jorku oferuje w tym miesiącu śniadania sezonowe inspirowane ciepłymi słodkimi kawami z dodatkami. Do napojów dopierane są np. specjalne tosty, czy jogurt z owocami i musli. Same pyszności!

Tipsy Scoop

Cukiernia w Nowym Jorku oferuje nową sezonową szufelkę lodów zaprojektowaną, aby pomóc gościom dotrzymać obietnicę związaną wejściem w Nowy Rok, mianowicie “Nowy Rok- nowy ja”. Detox Retox Sundae to sorbet nasaczony tequilą z acai i jagód mieszanych podawany  z ciemną czekoladą i posiekanymi orzechami, a następnie posypany plasterkiem limonki i wiśnią. Specjalny punkt menu jest dostępny do lutego.

Henley

Henley w Nashville w stanie Tennessee rozpoczął nowe happy hours 15 stycznia na Manhattanie. Od 16:00 do 18:00 restauracja codziennie będzie oferować osiem różnych odmian zimowych drinków za 8 dolarów.

Fat Sal’s

Ta restauracja z Los Angeles jest skierowana do miłośników ekstremalnie tłustych potraw.  Na zimę wymyślili coś maksymalnie odjechanego –  Fuhgettaboutit – jest to danie z cheeseburgerem, nuggetsami, bekonem, mozzarellą, frytkami i sosem z kawałkiem pizzy. Kto odważy się spróbować?

CREAM

CREAM, czyli “Cookie Rule Everything Around Me”, z siedzibą w Berkeley w Kalifornii, oferuje głównie kanapki z lodami ciasteczkowymi, ale dla zimowego tłumu w tym roku wprowadził nowy pomysł – linię Hot & Perfect Mini Pies. Są to przede wszystkim ciasta w postaci mini tartaletek z  jabłkami, jagódami i wiśniami, podawane ze szufelką lodów i polewą.

The Roof

Ten bar na dachu w Viceroy Central Park w Nowym Jorku w sezonie zimowym przekształca swoją przestrzeń w Winter Room, otwarty do marca. Jest to strefa tematyczna z wystrojem w śnieżnobiałe gałęzie, fondue i gorące koktajle.

Council Oak Steaks & Seafood

Bar w Hollywood oferuje specjalnego drinka – Smoked Rare Manhattan za 95 dolarów. Oszałamiająca cena bierze się przede wszystkim ze sposobu przyrządzania.  Wytwarzany z Macallan Rare Cask Single Malt Whisky, wermutu, pomarańczowymi skórkami, kostkami cukru i wędzonymi cynamonowymi pałeczkami.  Następnie jest mieszany, wędzony i zalewany lodową kulą. To z pewnością coś, co warto spróbować, choć raz w życiu.

Dunkin’ Donuts

Ten bar szybkiej obsługi z pączkami działający w systemie franczyzy, z siedzibą w Canton. Niedawno dodali do menu pączka o tematyce zimowej. Snow Flurries Doughnut jest oszroniony niebieskimi lukrem i posypką w kształcie płatka śniegu.

 

To tylko kilka pomysłów restauracji na zwiększenie ruchu w okresie zimowym. Może uda się wam czymś zainspirować i zaskoczyć swoich gości niebanalnym wystrojem, czy nowym menu. Gdybyście potrzebowali zasięgnąć porady u specjalistów od marketingu gastronomicznego, zapraszamy do kontaktu.

Oceń
[Głosów: 0 Ocena: 0]
Call Now Button