Rejestracja konta

Aby się zarejestrować, wypełnij poniższe pola.

Dane rejestracyjne

Informacje o profilu

Akceptacja regulaminu *

This field can be seen by: Tylko ja

Zaznacz, jeśli zapoznałeś się z regulaminem i akceptujesz jego postanowienia.

This field can be seen by: Wszyscy

This field can be seen by: Wszyscy

This field can be seen by: Wszyscy Zmień

Kto może widzieć te pole?
Zamknij

Dodaj komentarz

  • A jeśli mam lokal samoobsługowy, klient sam podchodzi i zamawia i płaci i także po przygotowaniu klient sam odbiera swoje danie sztucce i serwetki to też takie dania mogę mieć na 5% ??

    • Musiałbyś zadać pytanie Ministrowi, choć czytając uzasadnienie to może się przyczepić do owego przygotowania dania na talerzu. Interpretacja została wydana do tego konkretnego przypadku: „sprzedawcy w szczególności nie oferują menu dostępnego w danym dniu, a obsługa ma charakter bierny (sprzedawca nie stara się dopasować oferty do oczekiwań klienta, nie oferuje pomocy w wyborze dań, ewentualnie udziela informacji na życzenie klienta). Przygotowywanie w podgrzewaczach (bemarach) dania są dostarczane w sposób ogólny, tzn. nie są przygotowywane na życzenie konkretnych klientów, na zamówienie, a jedynie wykładane w sposób podobny jak towar na półkach sklepowych.”

  • Sprawa jest opisana dosyć ogólnikowo, ale gdyby sytuacja dochodziła do ekstremum i goście tego lokalu nagminnie zamawialiby tylko herbatę, można by spróbować wariantu wysokiej ceny na herbatę, powiedzmy (w przeliczeniu na pln) 24zł… ale dopisać wybraną przystawkę gratis, lub jako zestaw. Być może lokal swoim profilem podchodzi właśnie pod picie herbaty, lub obsługa nie jest przeszkolona wystarczająco, by potrafić sprzedać produkty cross-sellingowe. Możliwości nieskończoność.

  • „4. Obok nazwy potrawy musi znaleźć się wykaz wszystkich produktów, jakich użyto do jej przygotowania z wyraźnym zaznaczeniem alergenów. Np.: pizza frutti di mare: mąka (zawiera gluten), woda, sól, drożdże, sos pomidorowy, skorupiaki (kraby, homary, langusty), mięczaki (przegrzebki, mule, ostrygi).”
    Naprawdę? Nigdy się nie spotkałam z ujawnianiem wszystkich składników dań, w przypadku pizzy są zwykle podawane nazwy dodatków, ale głównych składników dań nigdy w restauracjach nie widziałam

    • No to są efekty oderwanych od rzeczywistości „unijnych rozporządzeń”. To akurat obowiązuje od 2014 roku dopiero, więc mogłaś nie wiedzieć. Pytanie co z tajemnicą zawodową, przepisami kucharzy przekazywanymi z pokolenia na pokolenie?

  • Podany link jest do zwykłych abonamentów, a nie firmowych. Czy wykupując abonament muszę kupić specjalny dedykowany publicznemu odtwarzaniu czy wystarczy zwykły?
    Różnica cenowa jest spora, dla porównania najtańszy abonament w ncplus to 21zł, a w wersji dla firm kosztuje on 199zł netto.

  • W październiku zadzwoniłam do firmy „Managero” , aby dowiedzieć się jakie są wymogi i jak wygląda procedura związana z uruchomieniem małej masarni w ramach MOL. Skierowano mnie do Pani Emilii. Od samego początku Pani Emilia służyła mi bardzo fachową poradą, cierpliwie i wyczerpująco odpowiadała na moje pytania. Wcześniej dzwoniłam do innych firm zajmujących się projektowaniem masarni, ale już na wstępie zniechęcano mnie warunkami, jakie będę w przyszłości napotykać. Odniosłam wrażenie, że robią projekty „pod weterynarię”, a nie pod klienta.
    W Waszej firmie było inaczej. Pani Emilia powiedziała, że mogę wystąpić o odstępstwa (jeżeli mój lokal nie spełnia wymogów) o czym nie wiedziałam. Zaproponowała mi, że może w moim imieniu załatwić formalności, co było dużym plusem, bo nie mam
    doświadczenia w tym temacie. Finalnie jednak projektu nie zamówiłam, ponieważ okazało się (po przesłaniu rzutów kondygnacji), że lokal, którym dysponuję nie spełnia wymogów powierzchniowych, żeby otworzyć zakład i sklep przyzakładowy.
    Jestem bardzo wdzięczna Pani Emilii za poświęcony czas. Życzę firmie więcej takich ludzi, którzy w podobny sposób podchodzą do klienta.

  • Jedyna firma projektowa godna polecenia w regionie!!! Od samego początku współpraca przebiegała bez żadnych komplikacji- pracownicy wykwalifikowani – bardzo dobre podejście do klienta. O wszystkim informowanie mnie. Naprawdę szczerze moge polecić! Jeszcze nie spotkałam się, aby ktos tak dobrze obsłużył nasza firmę.

  • Polecam ! Pani Emilia ma bardzo dobre podejście do klienta . Podejście ma bardzo indywidualne – i doradza naprawdę fajnie i kompetentnie. Dziękujemy bardzo .

  • Jestem nowym klientem i z czystym sumieniem moge Państwa polecać. Znakomici fachowcy, znający się na swojej pracy.

  • Solidny kontrahent, zaangażowany w relacje z klientem. Bardzo dobry kontakt i obsługa. Polecam.

  • Z Panią Emilią spotakilismy się przy okazji relalizacji jednego z Moich projektów i z czystym sercem polecam, w pełni profesjonalne pdejście do tematu jak i do klienta, wszystko zrobione od A do Z bez jakichkolwiek problemów. Bradzo duża wiedza którą Pani Emilia potrafi wykorzystac w praktyce i wdrożyć w życie. Kontak z klientem na najwyzszym poziomie, napewno nie jest to ostatni projekt ktory poprowadzi własnie Uniglob. Pozdrawiam Serdecznie

  • Pan Emilia posiada ogrom wiedzy która idealnie przekłada się w praktykę i realizację założonego celu w danym projekcie. Wszystko zrobione rzetelnie,na czas i na najwyższym poziomie. Informowanie o każdym szczególe , napotkanym problemie aby rozwiać wszelkie wątpliwości co finalnie daje niesamowity efekt. Perfekcyjna obsługa i podejście do klienta. Szczerze polecam wszystkim skorzystanie z usług, nikt się nie zawiedzie.

  • Najlepsza firma w regionie. Projekt wykonany na czas i dokładnie tak jak sobie wymarzyłam!! Jestem mega szczęśliwa że wybrałam własnie usługi firmy UNIGLOB. Pani Emilia ma niesamowite pomysły ,które świetnie wypadły w rzeczywistości. Jestem bardzo zadowolona. Odsyłam każdego do Waszej firmy. Polecam!!! 🙂

  • Polecam kontakt z Panią Emilia. Konkretna i fachowa pomoc od A do Z . Sumiennie podchodzi do klienta poświęcając sporo czasu, aby wszystko wyszło należycie. Bardzo dziekuje za pomoc !

  • Z czystym sumieniem mogę poleci firmę Uniglob. Współpraca z pania Emilia bezproblemowa, fachowe doractwo, ogrom pomysłów.Perfekcyjna obsługa i podejście do klienta ☺️ Pani Emilio jeszcze raz dziękuje za pomoc i współpracę ☺️

  • Współpraca układa się z Panią Emilią bardzo dobrze. Fachowa i rzeczowa pomoc w każdej sprawie związanej z lokalem gastronomicznym. Z czystym sumieniem mogę polecić innym. O tak dobrego fachowca ciężko. Pozdrawiam serdeczenie 🙂

  • Jedyna hurtownia internetowa w której mogę zamówić kilkanaście rodzajów butelek na sztuki. Jesteśmy małą gastronomią i kupowanie całych skrzynek jest dla nas zbyt dużym obciążeniem finansowym. Zamawiam tu od czterech miesięcy i jestem zadowolona! Warto!