Aktualności gastronomiczne

Z „Kuchennych rewolucji” do sądu

Efekty uboczne udziału w telewizyjnym programie „Kuchenne rewolucje” mogą być opłakane – nie tylko dla restauracji.

Program telewizyjny „Kuchenne rewolucje” obnaża często niewygodne i sprzeczne z prawem praktyki restauratorów. Najczęściej sprawy rozchodzą się po kościach, gdyż program jest publikowany ze sporym „poślizgiem”. W czasie publikacji nagrania lokal jest już dawno po udanych rewolucjach i najczęściej nie ma się do czego przyczepić.

Jednak nie każdy restaurator przechodzi pozytywną weryfikację Pani Gessler. Skutkiem może być nie tylko pogorszenie reputacji, ale i problemy prywatne. Przekonała się o tym właścicielka restauracji „Wyszynk z szynką” z Kielc, która wkrótce stanie przed sądem.

W programie wyemitowanym w maju 2016 roku mogliśmy zobaczyć, że właścicielka restauracji nie przestrzega prawa pracy – płaci głodowe pieniądze za pracę na pełny etat. Ponadto produkty z których były przygotowywane potrawy pozostawiały wiele do życzenia – były przeterminowane i słabej jakości.

Sprawę do prokuratury zgłosiła lokalna posłanka PiS.

źródło: zetchilli.pl

Masz problemy z restauracją? Chcesz podnieść sprzedaż? Skorzystaj z pomocy fachowców ds. gastronomii i marketingu gastronomicznego: wypełnij formularz

Z „Kuchennych rewolucji” do sądu
5 (100%) 4 votes

Zostaw komentarz

18 + four =