#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – marzec 3/2017

gastroblog marca 2017

Gastroblog marca, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej.#Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z marca.

#Gastroblog marca 2017

A. Recenzje restauracji

  1. Food trucki we Wrocławiu – sezon 2017 – Wrocławskie podróże kulinarne

W tym miesiącu wyjątkowo linkujemy do artykułu o food truckach. Mamy wiosnę, więc sezon na uliczne jedzenie się rozkręca. Z artykułu dowiecie się, jakie pyszności oferują food trucki we Wrocławiu.

B. Blogi kulinarne

  1. Wielkanoc – zbiór przepisów – Kulinarna Maniusia

Wielkanoc za pasem, dlatego polecamy zbiór przepisów na świąteczne śniadanie. Autorką przepisów jest Marzena – zapraszamy do czytania!

C. Blogi o alkoholach

  1. Woda + chmiel – czy to ma sens? – Browarnik Tomek

Nowość na polskim rynku, która z pewnością nabierze rozmachu wraz ze zbliżającym się latem. Mowa o nachmielonej wodzie, nie piwie, lecz wodzie. Lub oranżadzie. Polecamy recenzję kilku produktów, którą na swoim blogu przedstawił Tomek.

D. Blogi o kawie i herbacie

  1. Semi-Wild Ai Jiao Pinglin Oolong 2016 – Kapibara

Interesujący artykuł dla miłośników herbaty oolong, która znana jest ze swoich odchudzających właściwości. Po świętach będzie jak znalazł 🙂

E. Blogi specjalistyczne

  1. Audyt prawny lokalu, w którym chcemy prowadzić działalność – Prawo w gastronomii

Pierwszą czynnością, którą robimy podczas otwierania lokalu jest znalezienie odpowiedniego miejsca. Jakie warunki musi spełnić pomieszczenie, aby możliwa była w nim działalność gastronomiczna? Artykuł Piotra Jankowskiego to obowiązkowa lektura dla osób, które noszą się z zamiarem adaptacji lokalu pod gastronomię.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w kwietniowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł

Zostaw komentarz

15 + 14 =