#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – kwiecień 4/2017

gastroblog kwietnia 2017

Gastroblog kwietnia, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej.#Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z kwietnia.

#Gastroblog kwietnia 2017

A. Recenzje restauracji

  1. Krem na Śniadeckich – Krytyka Kulinarna

Po tej recenzji aż chce się pójść do Kremu, gdzie właściciel wita cię z patelnią w ręku a dania wyglądają jak z Instagrama 🙂 Stawianie na wyrafinowany smak to nie tylko łechtanie zmysłu smaku, ale i wzroku!

B. Blogi kulinarne

  1. Kopa – śląski deser na specjalne okazje +18 – Fantazje Magdy K.

Maj kojarzy się nie tylko ze świętem Konstytucji, świętem flagi czy świętem 1 maja. Na Śląsku to także wspomnienie 3 powstania śląskiego. Z tej okazji linkujemy do przepisu Magdy, który na swoim blogu pokazała jak robi się kopę. Kopa to tradycyjny śląski deser na wódce, wyglądający bardzo bogato!

C. Blogi o alkoholach

  1. Butelka wieczoru #11 – Wódka Palace – Moje drinki

Rzadko można znaleźć w restauracjach znawców alkoholi mocnych. Polecamy serię artykułów „butelka wieczoru”, w których autor bloga opisuje poszczególne wódki. W tym przypadku wódkę ziemniaczaną Palace.

D. Blogi o kawie i herbacie

  1. Robusta – zła kawa? – Kawowy GURU

Interesujący artykuł dla osób otwierających kawiarnię. Mieszanki do espresso zawierają przeważnie procent (10-20%) Robusty i większą część Arabiki. Z artykułu dowiecie się jakie właściwości ma Robusta i dlaczego uchodzi za gorszy gatunek kawy.

E. Blogi specjalistyczne

  1. Pierwszy etap wdrożenia systemu HACCP, czyli powołanie zespołu ds. HACCP – Blog o żywieniu zbiorowym

Na blogu Patryka zapowiada się ciekawa seria artykułów o wdrożeniu systemu HACCP w lokalu gastronomicznym. Zapraszamy po przydatne informacje wszystkich, którzy maja zamiar w niedługim czasie otwierać lokal.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w majowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł

Zostaw komentarz

19 − 17 =