#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – czerwiec 6/2017

gastroblog czerwca

Gastroblog czerwca, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej.


#Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z czerwca.

#Gastroblog czerwca 2017

A. Recenzje restauracji

  1. Fest Port Czerniakowski – Restaurantica

Recenzja lokalu o niezobowiązującej, wakacyjnej atmosferze. Do skosztowania smakołyków z ważącej tonę wędzarki zachęcają dobre zdjęcia i opisy wraz z cenami. W tej restauracji znajdą miejsce dla siebie miłośnicy wędzonego mięsa, ryb, smacznych sałatek i sezonowych dodatków. Idealne miejsce na posiłek w wakacje spędzane w mieście.

B. Blogi kulinarne

  1. Schab duszony z kurkami – Margarytka blog

Sezon na kurki w pełni, więc korzystajmy póki mamy okazję. Przepis na duszony schab z kurkami zawierający same naturalne dodatki- wielkie brawa za domowy rosół do podlewania – a nie ten z kostki 😉

C. Blogi o alkoholach

  1. Z wizytą w knajpie Бочонок w Ałmaty – Browarnik Tomek

Co może oferować kazachstańska knajpka? Bardzo przyjemny artykuł opisujący wizytę w piwiarni Bocionok w Ałmaty.

D. Blogi o kawie i herbacie

  1. Jak wybrać ekspres przelewowy – Kawowy Guru

Interesujący artykuł o tym, jak zrobić dobry napar używając ekspresu przelewowego oraz jaki model ekspresu wybrać. Taki sposób parzenia kawy jest prosty i wygodny w użytkowaniu w restauracjach oraz w domowym zaciszu.

E. Blogi specjalistyczne

  1. Zajęcie pasa drogowego pod ogródek gastronomiczny – Prawo w gastronomii

Wielu restauratorów zastanawia się jak rozwiązać problem braku swojego ogródka gastronomicznego. W artykule zawartych jest kilka porad i wiadomości dla chętnych do rozłożenia kilku stolików i parasoli przed swoją restauracją.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w lipcowym #Gastrobloguzgłoś artykuł

Zostaw komentarz

4 × four =