Pierwsze kroki

  • This topic has 6 replies, 5 voices, and was last updated No Replies by anna.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #2603
    Adrian
    Użytkownik

      Treść wiadomości:
      Witam
      Planuję otworzyć nieduży lokal serfujący kebab, gyros itp. Mam kilka
      wstępnych pytań.
      1. Jak oszacować średnią ilość dań jaką może udać mi się dziennie
      sprzedać. Wiem, że to zależy od pory roku, lokalizacji, jedzenia itp.
      ale w jaki sposób mogę zbadać tą wartość.
      2. Podczas wynajmu lokalu jakie obrać najbezpieczniejsze i
      najkorzystniejsze warunki by zabezpieczyć się w razie szybkiego
      upadku.
      3. Czy dotacje z UE są zwrotne ? Jeżeli to zależy, to od czego ?
      4. Jakie są metody zabezpieczeń w razie niepowodzenia? Mam na myśli
      wsparcie od gminy, powiatu, państwa lub instytucji.
      5 Od czego zacząć? Jak ma wyglądać plan działań co najpierw zrobić,
      gdzie najpierw złożyć dokumenty?

      #3016
      marko
      Użytkownik

        Cześć Adrian, pierwsze pytanie Luk opisywał na blogu niedawno poszukaj. Jeszcze nie otworzyłeś a już myślisz o upadku? 😉 Hmmmm może w umowie zawrzyj krótki termin wypowiedzenia? Tylko że to działa w obie strony! Na dotacjach się nie znam a 4 pytanie to rozumiem że to żart? Gdyby państwo miało zabezpieczać inwestycje to każdy by inwestował 😉 Najpierw to napisz biznesplan i zobacz czy ten biznes w ogóle Ci się kalkuluje.

        #3019
        Adrian
        Użytkownik

          Witaj Marko
          Myślę o upadku bo nie czuje się jeszcze pewnie w tej branży do tego jestem pesymistą. Planuję otworzyć własny lokal jednak po konsultacji z innym użytkownikiem z tego forum doszedłem do wniosku, że jeszcze nie jestem gotowy by wystartować w tym roku. Chciałbym przejść szkolenia w tym roku m.in. z prowadzenia księgowości i obsługi klienta itp. oraz dodatkowo odłożyć więcej oszczędności by wystartować dopiero w przyszłym roku. Chcę przygotować się na 100% przechodząc szkolenia, zasięgać porad od internautów i poprzez własne samokształcenie.

          #3020
          Adrian
          Użytkownik

            PS. Niestety nie mogę znaleźć tego wpisu Luk-a o sposobie oszacowania ilości dań jakie mogę sprzedać w danym czasie

            #9155
            Sebastian
            Użytkownik

              Treść wiadomości: Witam Planuję otworzyć nieduży lokal serfujący kebab, gyros itp. Mam kilka wstępnych pytań. 1. Jak oszacować średnią ilość dań jaką może udać mi się dziennie sprzedać. Wiem, że to zależy od pory roku, lokalizacji, jedzenia itp. ale w jaki sposób mogę zbadać tą wartość. 2. Podczas wynajmu lokalu jakie obrać najbezpieczniejsze i najkorzystniejsze warunki by zabezpieczyć się w razie szybkiego upadku. 3. Czy dotacje z UE są zwrotne ? Jeżeli to zależy, to od czego ? 4. Jakie są metody zabezpieczeń w razie niepowodzenia? Mam na myśli wsparcie od gminy, powiatu, państwa lub instytucji. 5 Od czego zacząć? Jak ma wyglądać plan działań co najpierw zrobić, gdzie najpierw złożyć dokumenty?

              #9683
              Maciej
              Użytkownik

                Witam
                Nie wiem czy dobrze trafiłem ale mam zamiar otworzyć automaty vendingowe z zdrową żywnością w szkol. Bardzo proszę o kilka rad, albo uwag jeśli ten biznes nie ma przyszłości w Polce. Może jakiś biznes plan żebym mógł wyeliminować błędy na starcie.
                Jeśli dobrze doczytałem w opisie rozporządzenia odnośnie żywienia w szkolnictwie to owo rozporządzenie nie ma zastosowania w szkolnictwie ponadgimnazjalnym i wyższym. Bardzo proszę o pomoc w doborze produktów do takiego automatu.

                Pozdrawiam

                #9827
                anna
                Użytkownik

                  Szukasz rzetelnego i sprawdzonego dostawcy kawy i herbaty? Wejdź na http://hurtowniabastek.pl/

                Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
                • You must be logged in to reply to this topic.
                Call Now Button